sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Hampurilaissämpylät


Gluteeniton, maidoton ja hiivaton ohje kohoaviin hampurilaissämpylöihin.
Tällä ohjeella syntyy viisi sämpylää.




Hampparisämpylät


1dl mantelijauhoa
0,5dl kookosjauhoa
3/4 dl psylliumia
1tl soodaa 
0,5 tl suolaa
3 kananmunaa
2,5dl kädenlämpöistä vettä

Kuivat aineet sekaisin. Lisää munat samalla sähkövatkaimella vatkaen., heti perään vesi ja jatka vatkaamista noin minuutin verran.

Jaa taikinasta viisi kasaa pellille, kastele kädet vedellä ja muotoile sämpylät, kohoavat hyvin mutta eivät oikein leviä.
Uuniin 175 astetta ja paistoaika on n.45 minuuttia kiertoilmauunissa.
Jos otat liian aikaisin pois tai menet tökkimään vielä raakaa sämpylää niin leipä lässähtää täysin, suosittelen testaamaan oman uunin paistoajan.

Kootusta hampurilaisesta en ole vielä koskaan kerinnyt/muistanut ottaa kuvaa ennen syömistä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti